ADDAMISSIA

23/09/2009

Prostie sau inconştienţă?


Din seria lucrurilor pe care le detest, m-am gândit să fiu puţin mai serioasă şi să vorbesc despre inconştienţă. Şi nu orice fel de inconştienţă, ci aceea pe care o manifestă viitoarele mămici…fumătoare.

De mulţi ani bat drumul la o maternitate din Bucureşti pentru analize şi tot felul de trebi. Marţi a fost una din zilele anului în care am semnat condica la spital. Ca de obicei, e plin de gravide. Unele proaspăt venite, altele în aşteptare să nască. Printre multele gravide, era şi una care nu cred că aştepta ziua în care o să nască, ci mai degrabă aştepta o palmă peste ceafă, în speranţa că după palma aia o să-i cadă şi ţigara din mână. Duduia n-avea nicio treabă. Se flencănea de zor la telefon prin curtea spitalului (nu era internată), cu ţigara în bot şi cu burta până la urechi. Era relaxată total, toată un râs şi un pufăit de tutun…Trist, mi-am spus. Pe duduie o durea la başcheţi că în momentul în care ea trăgea din ţigară, mai fuma cineva pe lângă ea. Sau în ea, mai bine zis. Ce îi pasă ei că fiinţa căreia îi va da naştere curând va avea de suferit din cauza plăcerii ei de a fuma? Sincer, detest femeile care fumează în timpul sarcinii. Consider că nu au scuză când spun că nu pot să se lase de fumat. Susţin într-una cât de tare îşi doresc copilul pe care îl poartă în pântece. De fapt, ele îşi doresc un copil bolnav, chinuit, cu probleme de sănătate.

Şi eu am fost fumătoare. Ştiu ce presupune viciul ăsta şi cum poate evolua. Am decis să mă las acum ceva anişori şi cred că am luat una dintre cele mai inteligente decizii ever. Prin urmare, cred că se poate. Dacă vrei, poţi să te laşi, cu atât mai mult de dragul copilului pe care ţi-l doreşti. Trebuie să manifeşti un sadism ieşit din comun ca să-i faci rău unei fiinţe care nu are nici cea mai mică vină pentru slăbiciunea şi nepăsarea ta.

Tipa care se ocupă de personal la mine în firmă fuma de rupea la prima sarcină. În fiecare zi stătea în birou într-un fum atât de gros de nu puteai să respiri. Te usturau ochii dacă intrai acolo. Fuma ea, cu nonşalanţă, şi încă alte câteva persoane pe lângă. Copilul s-a născut bine, însă are o sensibilitate la nivelul aparatului respirator. Răceşte des şi destul de urât.

Păcat de toţi copiii ăştia chinuiţi de mame inconştiente. După ce că o foarte mare parte din femeile din ţara asta habar nu au ce se întâmplă în corpul lor, habar nu au să se îngrijească de ele, mai ales în situaţia în care vor să dea naştere unui copil, în dobitocenia lor le vezi cum poştesc o ţigară cu cel mic din burtică, fără să le pese sau să le treacă vreo secundă prin cap că plăcerea aia de a trage fum în plămâni este devastatoare pentru copil.

N-am cuvinte să exprim în ce hal sunteţi, mamelor fumătoare!

7 comentarii »

 1. Bine zis. Bravo. Si primesti felicitari pentru acest post de la o fumatoare. Stii bine 😀 Eu mi-am propus, atunci cand o sa fie cazul, voi renunta definitiv. Cum nu a fost cazul si nici nu cred ca o sa fie, voi mai beneficia de un fum de tigara.

  Comentariu de sufletica — 23/09/2009 @ 6:12 PM

 2. ambele

  Comentariu de bob soul — 23/09/2009 @ 6:17 PM

 3. @Sufletica: Crede-ma ca m-am gandit la tine cand scriam. Sper sa ma fiu pe langa tine daca vei face vreodata un beb mic, sa te trag de maneca si sa-ti rup toate tigarile 😀 .

  Comentariu de Addamissia — 23/09/2009 @ 6:29 PM

 4. aoleu… dai si tu totul din casa… pffff… stii ca nu fumez mult, doar ma prostesc. 😀

  Comentariu de sufletica — 23/09/2009 @ 7:13 PM

 5. Ahaaaammmm, lasă că discutăm acasă, nu în public, să ne vază toată lumea 😀 .

  Comentariu de Addamissia — 23/09/2009 @ 7:26 PM

 6. Of, ţigările astea. Eu, nefumător, nu-nţeleg ce e aşa fantastic la fumul ăla. Mă uit la unii cum trag cu poftă din ele, parc-ar fi…ciocolată. :))

  Comentariu de Cipri — 24/09/2009 @ 12:18 AM

 7. Eheee, e ceva si cu fumul ala…ce bine ca m-am lasat 🙂

  Comentariu de Addamissia — 24/09/2009 @ 12:22 AM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

Cipri Blog

Cipri Palamariu

poveștile mele

zâmbesc. visez. zâmbesc

ADDAMISSIA

Another Perspective of Life

%d blogeri au apreciat: