ADDAMISSIA

15/03/2010

Am fost la Mega Kilipirim


…şi probabil că o să mă mai duc o dată până se închide 😀 . Pentru cei care sunt pasionaţi de cărţi, dar încă n-au aflat, de vineri 12 martie şi până duminică 21 martie, la Dalles a venit iar cu colindul târgul de carte, muzică şi film, Kilipirim.

De data asta, cică îi zice Mega Kilipirim pentru că zic ei, sunt reduceri mari la cărţi. Pentru că am fost acolo, permiteţi-mi să-i contrazic. Reduceri sunt, într-adevăr, dar la cărţi mai puţin folositoare, mai puţin interesante, ce n-au vândut editurile de nu ştiu câţi ani. Şi nu exagerez când spun asta. Merg la Kilipirim de fiecare dată, aproape că am ajuns să ştiu cărţile  expuse pe dinafară şi cele aflate la super-reduceri sunt aceleaşi an de an. Dar cărţile bune, de literatură universală sau cele de specialitate îşi vor păstra preţurile, astfel că nu va mai conta de unde cumperi, de la Kilipirim sau din librărie. Tot banii ăia îi dai.

Şi pentru că nu pot să merg la târg doar ca să mă aflu în treabă, mi s-au lipit mâinile de vreo trei cărţi. Nu cumpăr niciodată la întâmplare, întotdeauna achiziţionez lucrări din domenii pe care le-am studiat ani buni sau de care sunt atât de pasionată încât umplu raft după raft în biblioteca mamei. A mea e full de mult 😆 .

Prin urmare, am ales două cărţi din psihologie, una pentru că am considerat că merită citită şi anume „Cartea gesturilor europene”, o lucrare ce discută despre comportamentul indivizilor europeni şi despre culturile de pe bătrânul continent. A doua carte, „Fericirea ca obligaţie”, mărturisesc sincer că am citit-o acum ceva ani buni, pe vremea când eram în facultate, la insistenţele unei profesoare de publicitate. M-a captivat din prima, mi-a deschis mintea, cum s-ar spune. Este a doua oară când o cumpăr 😀 . Prima carte se găseşte undeva prin dormitorul Krynnuţei, nici ea nu ştie prea bine unde 😆 . Cartea vorbeşte despre publicitatea văzută prin prisma psihologiei şi a sociologiei, despre partea vizibilă dar mai ales cea invizibilă a publicităţii şi nu în ultimul rând, despre utopie, fascinaţie şi abundenţă.

Last but not least, „Înainte de a demisiona” de Robert T. Kiyosaki este cartea-imbold pentru cei care vor să renunţe la statutul de angajat în favoarea celui de întreprinzător. Sinceră sa fiu, vă recomand toate cărţile scrise de familia Kiyosaki -Robert şi Kim- chiar dacă nu aveţi gânduri măreţe în ce priveşte statutul vostru social. Sunt cărţi mobilizatoare, cărţi care vă fac să gândiţi pur şi simplu, cărţi care vă oferă teme de meditaţie dar şi idei care, cine ştie, vă pot schimba viaţa. Eu una am râs când am văzut cartea şi mai ales titlul ei 🙂 . Asta pentru că intenţionez să demisionez anul ăsta, la modul cel mai serios vorbind. Înainte de a demisiona însă, trebuie pregătit terenul pentru perioada de după demisie. Aşa că mi-a picat la fix cartea asta.

Dacă vreţi să mergeţi la Kilipirim, vă recomand să o faceţi în cursul săptămânii pentru că în weekend este full. Târgul este deschis seara până la orele 20:00 aşa că ar merge dată o fugă pe la Dalles după muncă 😀 .

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

Cipri Blog

Cipri Palamariu

poveștile mele

zâmbesc. visez. zâmbesc

ADDAMISSIA

Another Perspective of Life

%d blogeri au apreciat: