ADDAMISSIA

29/03/2010

In love with Braşov


Ce face Adda când n-are ce face? Se urcă în ce nimereşte şi fuge din Bucureşti 😀 . De data asta, destinaţia a fost Braşovul, un oraş pe care doream de foarte multă vreme să îl văd.

Decizia de a merge în Braşov ca destinaţie de weekend a fost luată ca de obicei, în ultimul moment, cum de altfel îmi este caracteristic 🙂 . Pornind de la simpla întrebare „Ce facem weekend-ul ăsta?” şi din lipsă de tren convenabil spre Târgu-Jiu (ajung io şi acolo) am decis că ar fi foarte frumos dacă ne-am face damblaua cu Braşovul. Zis şi făcut. Trezeşte-te dimineaţa, urcă-te-n tren şi away we go.

Nu ştiu ce credeţi voi despre oraşul ăsta, dar vă spun sincer că pe mine m-a cucerit de când am ajuns în gară, fără şanse de vindecare prea curând :)) . Cum adică să ai peroane pentru liniile de autobuze? Cum adică să plece autobuzele la timp? Cum adică să fie traseul liber, fără îmbulzeli, fără claxoane stresante, fără trafic infernal? Cum? Adică deja mi se părea că sunt pe altă planetă, ţinând cont de felul în care se desfăşoară treburile la noi în Bucureşti.

Ne-am oprit fix în centrul vechi, exact unde am vrut 🙂 . Şi ia-o la picior. Deja simţeam cum mă îndrăgostesc de oraşul Braşov 😀 . Are un farmec aparte, mai mult ca sigur de la toate clădirile vechi, de la Turnurile ce veghează la liniştea Cetăţii, de la Biserica Neagră care, atunci când eşti lângă ea, parcă te rupi cu totul de lumea modernă, nu-ţi poţi lua ochii de la ea. Totul în jur vibrează a istorie, a vechi, a frumos. Străduţe înguste, câte un strop de muzică de pe la terase şi cafenele, mai un cântăreţ pe la un colţ de casă, miros de kurtos kalacs, porumbei în Piaţa Sfatului şi lume, muuultă lume afară, la plimbare prin centrul vechi al Braşovului.

Norocul nostru cel mai mare a fost vremea superbă. Puteai sta lejer în tricou şi în pantaloni scurţi 🙂 . Asta până pe la 4 după-amiaza, pentru că mai apoi îţi îngheţau toate cele de la aerul rece.

În afară de oraş, am avut răgaz să urcăm şi la terasa Belvedere. Era un must see, nu puteam pleca din Braşov fără să trecem şi pe acolo. De la drumul până la terasă mi se trage glezna umflată :)) dar nu-mi pare rău. A meritat efortul. Oraşul se vede absolut senzaţional de sus, iar liniştea de acolo este vindecătoare. Am mai petrecut ceva vreme sus pe Tâmpa, am făcut la poze cu grămada, am stat pe pietre în pădure să ne ascultăm gândurile 🙂 .

Am plecat din centrul vechi cu părere de rău că ziua s-a terminat aşa de repede, ba chiar într-o uşoară întârziere. Aveam un tren de prins, trenul spre agitaţie, spre nervi, stres şi balamuc central, într-un cuvânt, Bucureşti.

Acum stau şi mă gandesc, dacă ar fi să mă mut vreodată din Bucureşti, unde aş merge? La Constanţa sau la Braşov? Greu de ales, fiecare are farmecul său. Constanţa are marea după care mor de dor, iar Braşovul are istoria, tradiţiile vechi de secole, liniştea după care plâng de multe ori.

Şi faza cea mai tare a fost că ce am căutat luni de zile în Bucureşti, mi-a fost dat să găsesc în Braşov :))) . Adică a trebuit să merg la 300 km depărtare ca să-mi cumpăr cerceii şi brăţara pe care mi le doream foarte tare. Mişto, nu?

Da, dragii mei, cam asta fu povestea acestui weekend. A, am uitat să vă spun că nu cred că mi-a rămas vreun căţel nesalutat în drumul meu 😆 . Old habbit 😆 . Acestea fiind spuse, vă mărturisesc că mai vreau la Braşov. Cu siguranţă mai fac un drum pe acolo anul ăsta. Plus că am şi un soţ pe acolo, remember 😆 ? Am ştiut io ceva când l-am luat 😀 .

9 comentarii »

 1. genial spus, da, stai pe pietre sa-ti asculti gandurile… 🙂

  Comentariu de ocserver — 29/03/2010 @ 8:31 AM

 2. Eu am fost o viata pe acolo.in vizite..si abia in ultimul timp am inceput sa imi dau seama de valoarea centrului vechi..

  Comentariu de Sadd — 29/03/2010 @ 9:31 AM

 3. Te mai aștept pe-aici. Mai ai de văzut câte ceva…. 🙂

  Comentariu de Cipri — 29/03/2010 @ 4:51 PM

 4. @Dragos: Da, e bine sa le mai asculti, mai ales in linistea aia absoluta, le auzi loud and clear 😀 .
  @Sadd: Este un oras superb, merita din plin vizite 🙂 .
  @Cipri: Sa fii sigur ca voi reveni, nu ma opresc aici 🙂 .

  Comentariu de Addamissia — 29/03/2010 @ 6:22 PM

 5. ma bucur sa mai cunosc o persoana care are drept obicei „last moment”

  Comentariu de coyotelie — 02/04/2010 @ 9:29 AM

 6. @Coyote: Cateodata, deciziile de moment sunt cele mai bune. Cateodata 😀 …

  Comentariu de Addamissia — 02/04/2010 @ 9:32 AM

 7. Brasovul e, intr-adevar, un oras plin de istorie si frumusete. Eu aici locuiesc de cand aveam 2 ani, dar sincer nu as vrea sa fiu in alta parte, simt ca nu ma pot satura vreodata de acest oras! Ma bucur ca ati plecat cu o impresie frumoasa de aici 🙂
  Mult succes in continuare!

  Comentariu de Sinzz — 04/04/2010 @ 6:34 PM

 8. Frumos oras, in totalitate de acord cu tine. Privit de sus, de pe drumul spre Poiana, este ceva mirific. Am fost de 1000 de ori in P-ta Sfatului, de alte mii de ori pe strazile acestui oras si cred ca nu am sa ma satur niciodata de el.
  Offtopic: cand mai ai ganduri de-astea, baga un tzrrr… 😀

  Comentariu de sufletica — 06/04/2010 @ 9:38 PM

 9. M-as muta acolo, pe bune. Si acum ma gandesc la locurile alea…

  Comentariu de Addamissia — 06/04/2010 @ 10:03 PM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

Cipri Blog

Cipri Palamariu

poveștile mele

zâmbesc. visez. zâmbesc

ADDAMISSIA

Another Perspective of Life

%d blogeri au apreciat: